ANKARA / ÇUBUK - Hayri Aslan Ortaokulu

May

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Alican KILIÇ, Şube Müdürlerimiz Hacı Arslan ATMAN, Hilmi KARAOT ve Ali BODUR ile birlikte,22 Mayıs Pazartesi günü okulumuzu ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile bir araya gelen  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Alican KILIÇ, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alış verişin de bulundular. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Alican KILIÇ ve Şube Müdürlerimize nazik  ziyaretleri için kendilerine teşekkür ederiz.

May

17/05/2023 çarşamba günü okulumuz  7.sınıf öğrencileri ile MTA Şehit Cuma DAĞ Tabiat Tarihi Müzesi gezisi  düzenlenmiştir. Öğrencilerimizle doğa tarihine kısa bir yolculuk yaptık. Bilim tünelinde, ülkemizin jeolojik miras alanlarını, Güney Afrika'nın en gözde safari parklarını, deniz altındaki resiflerde gözlenen biyolojik çeşitliliği ve çiçeklerin renkli dünyasını keşfettik.  Ülkemiz ve dünyamızın çeşitli yerlerinden hayvan ve bitki türleri, fosil, mineral, kayaç ve maden örneklerini keşfettik ve bu süreçte keyifli vakit geçirdik. Ardından Keçiören de bulunan Deniz Dünyası ve Hayvanat Bahçesini gezdik.Son olarak Öğrencilerimiz Antares Alışveriş merkezinde yemeklerini yedikten sonra bowling oynayarak gönüllerince eğlendiler.

Geziyi düzenleyen 7. sınıf Rehber öğretmenlerimize ve katkısı olan idaremize teşekkür ederiz.

May

8. Sınıf öğrenci velilerimize yönelik LGS gündemli veli toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda bugüne kadarki süreç değerlendirildi, öğrencilerimizin deneme sınavları değerlendirilerek sonuçlar velilerle istişare edildi, bundan sonraki süreç ile alakalı neler yapılacağı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Nis

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerinin de hazır bulunduğu 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' programı tüm ilçemizde sevinç ve coşkuyla kutlandı.

Nis

Okulumuz öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Muhammet Turgut BİLECEK tarafından hazırlanan program çerçevesinde " Seccadem Beni Özler mi " kitabının ödülleri kazanan öğrencilere verildi.

Öğrenciler hediye edilen kitabı okuduktan sonra kitaptan sorularla sınav yapıldı. Sınavda başarılı olan öğrenciler çeşitli hediyeler ile ödüllendirildiler.

Mrt

Kütüphane Haftası münasebetiyle okul bahçesinde okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri tarafından program düzenlendi.

Amacımız öğrencilerin ilgisini kitap, kütüphane ve okuma sevgisi konularına çekmektir. Bu etkinlikte emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Ramazan ayı ülkemize sağlık, güzellikler, mutluluk ve bolca huzur getirsin. Hayırlı Ramazanlar.

Mrt

Çanakkale Zaferimizin 108. yıl dönümünde, bu toprakları bize vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklâl Marşının kabulü kutlandı. Okulumuz öğretmenlerinden Şeydanur ÖZER ve Şeyda YILMAZ YÜCEKAYA önderliğinde gerçekleşen program, Saygı duruşu ve İstiklâl Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle devam etti. Kurtuluş Savaşının kazanılacağına olan inancı, Türk askerinin yürekliliğinin ve özverisinin, Türk ulusunun bağımsızlığına ve vatana bağlılığının dile getirdiği marşımızı öğrencilerimiz bir kere daha dile getirdiler.Savaşın en çetin döneminde, bir marşa duyulan gereksinmeyi göz önüne alarak yazılan ve bizlere armağan edilen bu milli marşı, öğrencilerimiz hep bir ağızdan coşku ve gururla okuyarak Mehmet Akif Ersoy´u saygıyla andı.

Bu anlamlı gün için hazırlanan etkinlikte emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder, çok teşekkür ederiz.

Mrt

Her yıl 28 Şubat Sivil savunma Günü" ve mart ayının ilk haftasını, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla "Deprem Haftası" olarak kutlanmaktadır. Okulumuzda yapmış olduğumuz eğitimler, tatbikatlar ve pano çalışmaları ile öğrencilerimizin bilinçlenmesi ve afet farkındalığı oluşturmasını hedefliyoruz.

Şbt

6 şubat günü hepimizi derinden sarsan, Kahramanmaraş Merkezli depremle birlikte sadece depremi birebir yaşayanların değil herkesin hayatında çeşitli farklılıklar oldu ve olmaya devam edecek. Depremin yıkıcı etkileri nedeniyle yıllardır yaşamlarını sürdürdükleri yerlerden güvenli bölgelere göç etmek durumunda kalan ailelerin yeni yaşamlarına uyum süreçlerine uyum süreçleri açısından okullar önemli rol üstlenmektedir. Her zorlayıcı yaşam olayında olduğu gibi depremden en çok etkilenenlerde ne yazık ki çocuklar olmakta. En büyük ihtiyaçları güvende olduklarını bilmek ve geleceğe dair umut hissetmek olan çocukların bu desteği bulacağı en kıymetli ortam okuldur. Yaşanan Travma sonrası ortaya çıkabilecek etkileri olabildiğince azaltmak amacıyla, okullarımızda görev yapan öğretmenlerimiz önemli bir role sahiptir. Bu kapsamda öğretmenlerimiz ve velilerimize Psikososyal destek programları bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir. Programı düzenleyen Rehber Öğretmenlerimiz, katılım sağlanyan öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

2. Dönem Öğretmenler Kurulu

21 Şubat 2023 Salı günü saat 13.00 de yapılan öğretmenler kurulu toplantısında ilgili gündem maddeleri görüşülmüştür

GÜNDEM MADDELERİ